Як вибрати матеріал для покрівлі?

До вибору покрівельних матеріалів потрібно ставитися з усією серйозністю, адже саме від якості продукції залежать її експлуатаційні властивості. Сучасний ринок надає багатий асортимент товарів. Відрізняються вони один від одного параметрами, технічними характеристиками, способами добування матеріалів і, звичайно ж, ціноутворенням. Як же не помилитися під часпридбання товарів для покриття дахів? Як купити сланець Samaca та зробити правильний вибір? Про це поговоримо далі.

Як згадувалося вище, компанії пропонують покупцям різноманітні матеріали. Однак найбільш практичним, довговічним і відносно недорогим вважається покрівельний сланець Самака. Його видобувають у кар’єрах, тому він складається виключно з натуральних компонентів, які не шкодять здоров’ю. Вартість цього матеріалу залежить від його кольорової гами, фактури, розміру, форми і текстури. Найбільш затребуваним є чорний сланець. Йому можна надати будь-яку форму, тому матеріал вважається більш універсальним. Термін служби складає 50 років.

Найбільш практичним і довговічним вважається сіро-зелений сланець. Він належить до категорії А1. Матеріал легко встановлюється, відрізняється хорошими експлуатаційними характеристиками, практичністю, плитка не боїться несприятливих погодних умов. Плитка сіро-зеленого сланцю буває тільки прямокутною, а її товщина становить 4 мм. Гарантія матеріалу триває 50 років.

Незвичайне і оригінальне забарвлення належить сланцю мультиколор. Відносять цю породу матеріалу до категорії В. Така плитка дуже тендітна, тому її товщина становить 8 мм. Монтаж матеріалу досить складний. Термін служби триває 10 років. Плитці надають форму прямокутника.

Керамічна черепиця – ще один матеріал, який користується попитом серед споживачів. З давніх часів її добувають з натуральної глини. Тому черепиця, як і сланець, складається з натуральних, екологічно чистих компонентів. Чому слід купити керамічну черепицю? Тому що матеріал дуже практичний і довговічний, не вимагає додаткового догляду, відрізняється відмінними експлуатаційними властивостями. Термін служби складає більше 100 років! Натуральна черепиця стійка до перепадів температур, тому витримає, як спеку, так і мороз. Стійка до потрапляння ультрафіолетових променів, не боїться опадів, кислотних дощів, інших несприятливих атмосферних коливань. Матеріал має протипожежні властивості, зберігає привабливий зовнішній вигляд протягом усього експлуатаційного періоду.