Як перемогти наркотичну залежність?

Наркоманія — вкрай небезпечне захворювання, швидко прогресуюче та схильне до рецидивів. Однак практика показує, що при грамотному лікуванні з використанням довгострокових методів можна не тільки досягти стійкої ремісії, але й повністю перемогти захворювання. Професійну, комплексну допомогу, спрямовану на подолання наркотичної залежності, пропонує реабілітаційний центр «Реванш +» у Харкові.

Що необхідно для успішного лікування наркоманії?

Багато людей, які зіткнулися з проблемою наркотичної залежності та проходили лікування в наркологічних, залишилися розчаровані, оскільки нетривала ремісія незмінно змінювалася черговим рецидивом. Обумовлено це тим, що більшість спеціалізованих установ застосовують короткострокові методи лікування. Детоксикація організму, антидотна терапія, кодування дають лише тимчасовий ефект, пригнічуючи фізіологічну тягу до вживання штучних допінгів.

Наркоманія ж є захворюванням психосоматичним, тому психологічна тяга до наркотику в пацієнта залишається, і через деякий час відбувається зрив. Перемогти наркотичну залежність можна тільки за допомогою комплексної терапії, заснованої на довгострокових методах лікування, а саме — психологічної реабілітації.

Велике значення мають і мотивації пацієнта. Якщо людині насильно або в несвідомому стані провели процедуру детоксикації або ж під тиском близьких відправили на кодування, позитивних результатів не буде. Пацієнт повинен сам усвідомити глибину проблеми та прагнути до одужання, працювати над подоланням патологічної залежності.

Сформувати правильні мотивації допомагає метод інтервенції — бесіди з кваліфікованими фахівцями, підбирають правильні факти й докази, що дозволяють хворому вийти зі стадії заперечення та усвідомлено погодитися на подальше лікування.

Успішне лікування наркоманії обов’язково повинно проходити в умовах госпіталізації. Здорове терапевтичне співтовариство, цілодобове спостереження досвідчених лікарів і медсестер, ізоляція від згубно впливаючого на людину середовища і звичного оточення, дотримання режиму — всі ці фактори сприяють прискореному відновленню і подолання наркотичної залежності.

Як допомогти хворому?

Дізнавшись, про те, що близька людина страждає наркоманією, її родичі повинні якомога швидше звернутися за допомогою до професіоналів. Фахівці харківського відділення наркоцентру «Реванш+» https://lechenie-narkomanii.kharkov.ua нададуть безкоштовну консультацію, підкажуть, як правильно взаємодіяти з пацієнтом, запропонують оптимальні варіанти лікування.

Справитися з наркоманією своїми силами неможливо. Тому не варто вестися на обіцянки людини самостійно зав’язати з наркотиками. Повноцінна реабілітація дозволить врятувати життя пацієнтові та поліпшити його якість. При цьому лікування наркозалежності в приватних установах проводиться анонімно і не вимагає взяття на облік.