Допомога адвоката при стягненні боргу

Під стягненням заборгованості мається на увазі вчинення дій, які спрямовані на відновлення прав кредитора і повернення переданого за договором чи іншим зобов’язанням.

Аналізуючи норми кодексів, можна прийти до висновку про те, що борг – це зобов’язання або обов’язок, який часто грунтується на договорі між двома особами і виражений у формі об’єкта матеріального світу (наприклад, гроші).

Для того, щоб стягнення проблемного боргу не затягнулося на роки, необхідна допомога юриста, який має досвід успішного супроводу такого процесу. Адвокати об’єднання «Альва Прайвесі» розповіли про те, які етапи можуть очікувати кредитора при поверненні простроченої заборгованості і взагалі на що варто звернути увагу.

Етапи стягнення боргу

Процес стягнення боргу з боржника умовно можна розділити на три етапи:

  1. Досудове врегулювання. Здійснення всіх можливих дій для досягнення домовленостей про терміни і порядок повернення боргу. Пошук діалогу. Формування грошових вимог і відправка претензії.
  2. Судовий розгляд. Передача спору для його вирішення до суду та отримання позитивного рішення.
  3. Примусове виконання рішення. Отримання виконавчого документа і його передача приватному або державному виконавцю.

Для досягнення головної мети необхідно мати загальну стратегію, яка буде спрямована на повернення боргу. Недостатній аналіз документів або одна допущена помилка можуть призвести до неможливості отримання позитивного рішення. Саме це і є головним завданням допомоги адвоката при стягненні боргу.

Адвокат зі стягнення боргу – який він?

Юридичний ринок переповнений випускниками і компаніями, які продають свої послуги, а їх сайти повні обіцянок. Як же серед безлічі юристів знайти того, кому можна довірити? Гарного адвоката від інших фахівців відрізняє наступне:

  • Чесність. Можна довіряти юристу, який не дає вам гарантії 100% результату, а який озвучує існуючі ризики і пояснює про існування проблемних місць.
  • Комплексність і детальність. Опис загальної стратегії дій, а також кожного з етапів.
  • Досвід і професіоналізм. Наявність глибоких знань і практичного досвіду ведення подібного роду судових процесів.

Юристи Адвокатського об’єднання «Альва Прайвесі» – це успішно практикуючі фахівці — юристи, які володіють експертними рівнем знань процесу щодо стягнення заборгованості і мають безліч успішних справ за спиною. Захист ваших прав та інтересів – ось їх головне завдання.