Що потрібно для того, щоб стати професійним гравцем в покер?

Переважна більшість гравців у покер є любителями. Покер для них це хобі. Звичайно, так і повинно бути, щоб з екосистемою покеру все було в порядку. Але деякі гравці-аматори рано чи пізно починають замислюватися про гру серйозніше і приймають рішення почати грати напівпрофесійно або навіть професійно.

Незважаючи на те, що ці гравці завжди мотивовані і хочуть зробити все можливе для досягнення своїх цілей, проте, часто вони не знають точно, що їм потрібно, щоб стати професійними гравцями в покер.

У наш час стати професійним гравцем в покер, безсумнівно, складніше, ніж будь-коли раніше. Гра в покер стала набагато складніше, і ви повинні регулярно відточувати власні навички, щоб залишатися попереду поля. Так що ж потрібно для того, щоб стати професійним гравцем в покер? Про це ми поговоримо в цій статті.

Одне видатне якість
Якщо ви хочете стати успішним професіоналом, вам потрібно, як мінімум, одне воістину видатне якість. Ви повинні дивитися на інших гравців в покер і бути впевненими, що ви краще в порівнянні з ними. І ці гравці, з якими ви порівнюєте себе, повинні бути не любителями, а такими ж початківцями професіоналами як ви. Якщо ви йдете до успіху, вам потрібно бути істотно краще в чомусь важливому.

Якщо запитати у людей: «У чому ви краще за всіх тих гравців, які намагаються стати професіоналами?», Більшість скаже, що вони старанніше працюють і постійно вчаться. Однак всі ми різні. Кожен, хто хоче стати професійним гравцем, думає, що він буде працювати і вчитися більше інших і у нього буде більше мотивації. Але це може бути правдою лише для невеликої кількості людей. Для всіх інших це втішний міф. Навряд чи ви будете працювати набагато старанніше і більше, ніж ваш сусід по столу. Так в чому ж головна сила? Ось кілька варіантів.

Логічне мислення
Вам не потрібно бути професором математики, щоб професійно грати в покер на високому рівні. Вам не потрібно мати калькулятор в голові, але вам однозначно необхідна розвинена логіка. Вам потрібно вміти будувати логічні ланцюжки за столом покеру.

Цей вид мислення рясніє в покері. Кожен раз, коли ви намагаєтеся прочитати руку опонента, ви включаєте логіку. І вона так само важлива, коли ви стикаєтеся з новими ситуаціями, які ви не бачили до цього 10000 раз.

Звичайно, у деяких людей логічне мислення спочатку розвинене краще, ніж у інших. Це явно пов’язано з IQ. Люди з більш високим IQ швидше і краще справляються з такими завданнями. А в міру зростання за лімітами логічні завдання стають все більш складними і тонкими, що вимагає ще більш просунутого логічного мислення.

Супер високий IQ не обов’язкова умова успішної гри в покер, але кожен грам інтелекту в кінцевому рахунку має значення. Точно так же, як і кожен грам м’язової маси і сантиметр росту має значення, якщо ви хочете стати професіоналом НХЛ. І якщо вам чогось не вистачає, доводиться компенсувати це іншим.

Всі думають, що вони розумніші за середньостатистичну людину, але якщо ви серйозно ставитеся до своєї кар’єри професійного гравця в покер, вам буде корисно чесно і об’єктивно подивитися на ваше положення щодо оточуючих вас людей. Якщо ви покерний геній, чудово, вам пощастило. Якщо у вас не досить високий IQ, вам доведеться компенсувати його іншими якостями.

Фізичний і емоційний контроль
Якщо у вас вже добре розвинена логіка, і ви послідовно працюєте над грою, ви цілком можете досягти успіху зі слабким фізичним і емоційним контролем. І, незважаючи на те, що фізичний і емоційний контроль дійсно важливі, а високий рівень самоконтролю вже пристойно допомагає в грі, вам все одно потрібно знати певний теоритический мінімум, щоб мати успіх в покері.

Є гравці, які вважають емоційний контроль найголовнішим навичкою в покері, і пояснюють свій успіх умінням контролювати емоції. Звичайно, це не головна формула успіху, але і вона може працювати.

Під фізичним контролем тут мається на увазі підтримка себе у відмінній фізичній формі. Люби фізичні вправи додають вам витривалості, яка може допомогти грати на піку працездатності протягом більш тривалих періодів часу.