Агрохімія з перших кроків

Город для величезного числа власників дачних ділянок та присадибних господарств є не тільки джерелом свіжих овочів, але й засобом виживання. Будь який садівник, безумовно, прагне «вичавити» зі своєї ділянки все, отримавши максимально можливий урожай з кожної грядки та куща. Усі б хотіли щоосені бачити подяку за свою невтомну працю, і дуже прикро буває, коли посіяне слабо зійшло, а те, що зійшло – слабо розвивається. А такого могло не статися, якби власник городу прислухався до порад досвідчених дачників та фермерів, та використував протруйники насіння, органіку та мікродобрива, ефективні технології обробки землі.

Не потрібно бути ботаніком, щоб помітити, що на купах компосту виростають рослини-гіганти. Компост або перегній, що закладаються в грунт перед посадкою рослин, це гарантія майбутнього успіху. А якщо до того ж купити мікродобрива, щоб періодично підгодовувати рослини, можна розраховувати на нечуваний урожай. Якщо послухати досвідченого городника, звичайна неудобрена земля, що десятиріччями використовувалась під рядки з овочами, взагалі не може вважатися місцем для вирощування сільгосппродукції. Там і трава не буде рости.

Агрохімія з перших кроків

Грамотний землероб не кине насіння в землю, поки не подбає про створення оптимальних умов для його зростання. Землю стерильною не назвеш. Насіння на грядці потрапляють під жорсткий пресинг з боку бактерій, грибків, цвілі та різних шкідників. Щоб половина посадкового матеріалу не погнила, рекомендується використовувати протруйники насіння, які оберігають посадковий матеріал від різноманітних згубних впливів:

1. Обробка насіння сухими протруювачами дозволяє створити на поверхні тонкий захисний шар, що допомагає насінню протриматися до моменту, коли рослина почне бурхливо розвиватися, включивши власний імунітет.

2. Є засоби, які розчиняють у воді, щоб обприскати насіння перед самою посадкою.

3. Ще один варіант – занурити насіння напередодні посадки в розчин протруювача. Тут досягається подвійний ефект: посадковий матеріал не тільки отримує потужну підтримку, але й активується для зростання, отже, швидше проросте.

Серед головних умов успішного городництва можна назвати наступне.

Контроль вологості

У сухій землі життя завмирає, а при надлишку вологи все починає гнити та задихатися. Найсерйознішу увагу слід приділити контролю вологості грунту.

Повітря

Земля зобов’язана дихати. Грунт повинен мати таку структуру, щоб кисень міг вільно проникати в горизонт, де розташовані коріння рослин. Повітря також життєво необхідне мікроорганізмам та черв’якам, які насичують землю поживними речовинами. Та й поливати таку землю простіше: вода відразу вбирається, а рослини можуть швидко напитися.

Вибір сортів

Половина успіху – правильний вибір сортів рослин. Завжди ретельно вивчайте будь-яку інформацію про пропонований сорт. Знайомтеся з відгуками на спеціалізованих ресурсах інтернету. Звертайте увагу на рекомендації виробника щодо строків висаджування та дозрівання. Важливо зрозуміти, чи відповідають вони умовам вашого регіону.