“Росія почула чіткі сигнали”. Кулеба відреагував на переговори Байдена та Путіна

Переговори президентів США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна самі по собі є стримуванням РФ і деескалацією напруги біля кордонів України. У Кремлі почули кілька чітких сигналів, сказав у коментарі Reuters міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Сам собою контакт служить як стримування і деескалація. Ми цінуємо вирішальну дипломатичну участь США у зусиллях щодо повернення Росії за стіл переговорів”, – заявив він.

Кулеба впевнений, що “Путін почув кілька дуже чітких та сильних сигналів про ескалацію Росії на кордоні з Україною та в регіоні”.

При цьому глава МЗС зазначив, що пріоритетом є розробка пакету заходів щодо стримування Росії від подальшої військової ескалації. За його словами, Україна тісно співпрацює з цього питання з партнерами з обох боків Атлантики.

Кулеба також додав, що Байден і президент Володимир Зеленський завтра обговорять подальші кроки щодо стримування РФ та способи пожвавлення нормандського формату – переговорів між Росією, Україною, Німеччиною та Францією щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.