Ще троє українських моряків назвали себе військовополоненими

Під час відвідування адвокатами членів екіпажу рейдового буксиру ВМС України «Яни-Капу», які утримуються в СІЗО Москви (Росія), ще двоє українських моряків, Юрій Будзило та Андрій Шевченко, заявили, що вони військовополонені. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у ​​Facebook.

«Під час слідчих дій Юрій Будзило заявив слідчому під протокол, що є військовополоненим. Від надання інших свідчень відмовився», — написав Полозов.

За словами правозахисника, адвокати команди захисту українських моряків О. Железняк та Т. Окушка зустрілися з моряком Шевченка, який теж заявив, що він військовополонений.

“Під час слідчих дій Андрій Шевченко заявив, що є військовополоненим і відмовився від надання інших показань”, – додав він.

Він також повідомив, що адвокат Іслам Веліляєв зустрівся з моряком Михайлом Власюком (також член екіпажу “Яни капу”).

Нагадаємо, 25 листопада у Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували та захопили українські катери та буксир. Моряків звинувачують окупанти в порушенні російського кордону. Трамп скасував зустріч із Путіним на саміті G20 через російську агресію проти українських кораблів у Керченській протоці. Як пізніше заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон, доти, доки Росія утримує українських моряків, взятих у полон у Керченській протоці, зустріч Володимира Путіна та Дональда Трампа неможлива.