Скандал у школі Харкова: директор заявила, що її звільнили через скасування поборів

У Харківській школі 67, де було звільнено директора, яка стверджує, що її відсторонили від роботи через те, що вона скасувала побори, батьківські збори вимагали, щоб місцеві чиновники поновили її на посаді.

Лисичкіну звільнили тиждень тому. На її власне прохання. Наразі вона заявляє, що заяву про звільнення написала під тиском чиновників.

«Я – неформат. Я маю свої критерії. Наприклад, відсутність поборів як таких. Може, десь патріотичне виховання», — розповіла вона.

Щоправда, деякі батьки учнів стверджують, що справа слабкого професіоналізму педагога, через що районне начальство завалили скаргами. За їхніми словами, за три роки керівництва Лисичкіної навчальний заклад сильно «здало» у рейтингу.

«Наша школа не те що скотилася учбовим процесом – наша школа з 232 шкіл Харкова знаходиться на 220-му місці! Навчання немає, діти ЗНО здати не можуть – вони не мають належних знань», — розповіла Ольга Сиченко.

Але з нею не всі погоджуються. Як достоїнства екс-директора деякі батьки наводять той факт, що при ній у школі були скасовані побори.

Так чи інакше, але загальні збори батьків ухвалили: Лисичкіну відновити. Із цим, щоправда, не погодилися в управлінні освіти.

«Якщо директора було звільнено, отримав наказ на руки і підписався на цьому наказі, отримав трудову книжку, то відмотати назад закон ми не маємо права», — пояснила заступник начальника управління освіти районної адміністрації Оксана Матвєєва.

Залишається викладачеві брати участь у конкурсному відборі на загальних засадах. Але Лісичкіна з цим не погоджується, вважаючи себе повноважною для виконання обов’язків директора і має намір приходити на роботу.