“Вважаю це збоченням”. Акціонер МАУ відреагував на можливу націоналізацію

Націоналізація авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ) не принесе успіху – це поганий сценарій. Про це сказав в інтерв’ю Forbes.ua співвласник компанії Арон Майберг.

Коментуючи інформацію про можливу націоналізацію компанії, Майберг сказав: “Не знаю, в голові якого архітектора виникла ця історія. Є різні чутки, але я поки що не хочу їх озвучувати. Читав у ЗМІ заяви, що власники авіакомпанії обговорюють це. Зі мною цього ніхто ніколи не обговорював”.

“Я цього не розумію і вважаю це збоченням. Націоналізація не може принести успіху. Держава стане краще менеджером, ніж приватний бізнес? Не вірю”, – наголосив він.

За словами Майберга, між акціонерами це питання не обговорювалося.

Реагуючи на репліку журналіста про те, що Ігор Коломойський нібито не проти націоналізації, Майберг сказав: “Вважаю це дуже поганим сценарієм, який крім відрижки надалі нічого не дасть. Здається, що всі націоналізації закінчуються процесами (судовими, –  ред.)”.

За словами Майберга, процес врегулювання заборгованості перед державою продовжується. “Якщо реструктуризація відбудеться – це буде позитивно для всіх сторін”, – зазначив він.