Кремль опублікував свою версію підсумків переговорів Байдена з Путіним

У Кремлі заявили, що президент РФ Володимир Путін під час розмови з президентом США Джо Байденом висловив стурбованість деякими “провокаційними діями Києва проти Донбасу” і зажадав юридичних гарантій нерозширення НАТО в східному напрямку. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Там зазначили, що тема України посіла переважне місце у переговорах.

Путін поскаржився на нібито “деструктивну лінію Києва, спрямовану на повний демонтаж мінських угод” та домовленостей у нормандському форматі.

“Джозеф Байден, зі свого боку, наголосив на нібито “загрозливому” характері пересувань російських військ поблизу українських кордонів і позначив санкційні заходи, які США та їхні союзники були б готові застосувати у разі подальшої ескалації обстановки”, – сказано в повідомленні .

У відповідь, згідно з повідомленням Кремля, Путін сказав Байдену, що “не слід перекладати відповідальність на плечі Росії”, оскільки, на його думку, “саме НАТО робить небезпечні спроби освоєння української території та нарощує військовий потенціал у наших кордонів”.< /p>

Путін сказав, що Росія “серйозно зацікавлена ​​в отриманні надійних, юридично зафіксованих гарантій, що виключають розширення НАТО у східному напрямку та розміщення у суміжних з Росією державах ударних наступальних систем озброєнь”.