Швидке в надійне будівництво із сандвіч панелей

Сендвіч панелі є винятковим матеріалом, який дозволяє полегшити монтаж конструкцій, а також оптимізувати їх експлуатацію. Монтаж сендвіч панелей дозволяє швидко зводити різні будівельні конструкції. Застосування цих матеріалів дозволяє влаштовувати утеплену систему з ізоляційними оболонками, а також одночасно із зовнішнім і внутрішнім покриттям. З такими панелями немає необхідності розділяти процес будівництва на традиційні технологічні етапи.

Враховуючи що це унікальний матеріалі, на сендвіч панелі ціна загалом є обґрунтованою. За відносно невелику ціну ви отримуєте готовий до будівництва матеріал. Він відноситься до розряду універсальних, і тому може використовуватися для зведення будівель різного призначення — торгових центрів, офісних, спортивних, складських, сільськогосподарських і багатьох інших приміщень

Переваги вибору

Монтаж сендвіч панелей має безліч переваг, серед яких необхідно відзначити:

екологічну безпеку;

стійкість матеріалу до вогню;

відмінну звукоізоляцію;

низьку теплопровідність;

довговічність експлуатації.

Головною перевагою сендвіч-панелей є простота їх монтажу і швидкість збірки. Як показує практика, використання цієї технології скорочує терміни будівництва як мінімум в 7-8 разів.

З точки зору витрат, то будівництво швидкомонтованих будівель з сендвіч-панелей значно вигідніше, ніж використання традиційних матеріалів. На сендвіч панелі ціна є обґрунтованою, за невеликі гроші кожен має можливість збудувати необхідні конструкції. Детально продумана система монтажу гарантує швидку здачу об’єкта в експлуатацію незалежно від його площі, а також його конструктивних особливостей

Легкий і надійний будівельний матеріал

Завдяки високим теплоізоляційними властивостями, всередині приміщення з сендвіч-панелей завжди зберігається комфортна температура. З настанням холодом в ньому тепло, а в літню спеку — прохолодно. Завдяки відмінній звукоізоляції цей матеріал активно застосовують при будівництві різних об’єктів біля доріг, аеропортів.

Легка вага сендвіч-панелей дає можливість проводити його доставку без використання спеціалізованої техніки. Для транспортування цього будівельного матеріалу використовується звичайний автомобільний транспорт.

Безліч переваги сендвіч-панелей зробили цей матеріал одним з найпопулярніших і затребуваних на будівельному ринку.

Особливості монтажу

Важливим і надзвичайно відповідальним етапом будівництва швидкомонтованих будівель є монтаж сендвіч-панелей. Від дотримання технології монтажу залежить довговічність будівлі, його міцність, надійність, звуко- і теплоізоляційні властивості.

Монтаж сендвіч-панелей проводиться в кілька етапів. Розглянемо більш детально кожен з них.

1. Підготовка до монтажу передбачає отримання офіційної проектно-монтажної документації.

2. Підйом матеріалу проводиться за допомогою вантажопідйомного обладнання. Як правило, матеріал піднімається методом механічного захоплення або вакуумними присосками.

3. Підготовка будівельного матеріалу здійснюється за допомогою спеціальних інструментів, таких як циркулярна пила, електролобзик або електроножиці.

4. Кріплення панелей проводиться за допомогою саморізів, виготовлених зі спеціальної вуглецевої сталі.

5. Розрахунок кількості шурупів для монтажу сендвіч-панелей проводиться з урахуванням навантаження сили вітру на майбутню конструкцію, типу будівлі і місця їх розташування — фасад або дах.

6. Визначення максимально допустимого відстані між опорами проводиться перед початком монтажу сендвіч-панелей.

7. Монтаж панелей (вертикальний або горизонтальний) проводиться згідно з проектною документацією.

Слід зазначити, що монтаж покрівельних і стінових панелей відрізняється і має свої особливості, які необхідно враховувати в процесі проведення робіт.