7 головних проблем з постановкою цілей в покері

Ставити цілі в покері необхідно, так як саме вони визначають напрямок вашої мотивації. Цій темі присвячено багато книги. Щоб надмірно все не ускладнювати, давайте розберемо найпоширеніші проблеми, пов’язані з постановкою цілей в покері.

1 Цілі, орієнтовані виключно на результат.

Коли результати погані, а ви визначаєте свій творчий хист або прогрес тільки за результатами, не дивно, що ви втрачаєте мотивацію.

Оскільки ви гарантовано зіткнетеся з періодами, коли справи будуть йти погано, вам доведеться навчитися підтримувати мотивацію в такий непростий для вас час. Для цього додайте до свого списку такі орієнтовані на процес мети, як поліпшення контролю над тільта, зменшення кількості помилок, прийняття кращих рішень, або збільшення кількості годин, протягом яких ви граєте якісно.

Навіть якщо результати будуть поганими, в інших областях ви все одно будете прогресувати, і це допоможе вам залишитися мотивованими. Це не означає, що ви відмовляєтеся від цілей, орієнтованих на результат. Дeньгі, перемоги, Supernova Elite і інші цілі подібного роду відіграють важливу роль. Ви просто діверсіфіціруете їх, точно так же, як це прийнято робити з інвестиціями. У покері дуже важливо мати цілі, які будуть орієнтовані на процес, оскільки це якраз ті цілі, над здійсненням яких ви маєте контроль на короткій дистанції.

2 Завищені очікування.

Найчастіше у гравців настільки завищені плани, що втілити їх в життя стає просто нереальним. Наприклад, досить часто гравець може очікувати, що він з легкістю зможе присвятити грі на 40 годин в місяць більше, ніж робив це раніше, виграти більше дeнeг або швидко піднятися по лімітах. Ці цілі можуть здаватися простими, але гравці з такими очікуваннями ігнорують причини, за якими домогтися бажаного стає не так-то просто. Коли у них нічого не виходить, гравці розчаровуються через спіткала їх невдачі і втрачають мотивацію.

Вони пригнічені через свою невдачі, навіть незважаючи на те, що їх очікування були занадто далекими від реальності. Насправді, треба не чекати чого-небудь, а ставити реальні цілі. Коли вони у вас є, ви намагаєтеся зрозуміти, яким чином можна їх досягти. Потім, коли у вас це не виходить, ви коригуєте свою стратегію і продовжуєте рухатися вперед. У покері вам рідко буде щось належати заздалегідь, так що замість того, щоб очікуватися чого-небудь, ставте цілі, а потім шукайте способи їх досягнення.

3 Далекосяжні мети.

Коли у вас є велика мрія або довгострокова мета, і при цьому немає цілей поменше, досить легко втратити мотивацію, якщо справи підуть погано. У нелегкі періоди, наприклад під час даунсвінга, вам може здатися, ніби ваша мрія чи мета майже недосяжна, і через це ви можете втратити будь-яку надію.

Тому розділіть одну велику мету на кілька маленьких, більш доступних. Тоді вам буде легше відновитися після складних періодів і продовжувати рухатися вперед. Крім того, ви завжди можете фіксувати свій прогрес. Такі маленькі перемоги допоможуть вам залишатися мотивованим протягом всієї дистанції.

4 Досягнення є, і що далі?

Якщо ви виграли турнір, закрили свій самий плюсовий місяць, стали професіоналом, заробили Supernova або Supernova Elite, а інших цілей у вас більше немає, вам може не вистачити мотивації просто тому, що ви не бачите, заради чого ще потрібно грати.

5 Нерішучість.

Існує багато різних цілей, які варто досягти як в покері, так і за його межами. Коли ви не можете вирішити, чого хочете, все закінчується тим, що ви беретеся за абсолютно випадкові справи і виглядає це так, немов у вас немає ніякої мотивації. Ви і справді нерішучі.

Замість того щоб гнітюча через те, що ви нічого не можете досягти, подивіться на цей період часу з іншого боку — поставтеся до нього як до часу для досліджень. Коли у вас є багато різних варіантів, ви ніби стоїте біля підніжжя відразу декількох гір і вирішуєте, на яку з них почати сходження. Ви збираєте інформацію, яка потрібна вам для з’ясування власних бажань. Щоб прискорити процес, записуйте всі ваші варіанти, оцінюйте їх, а також цікавтеся думками інших гравців.

6 Підсвідомі мети.

Іноді гравці прагнуть уникнути труднощів, помилок, критики, втрати дeнeг або запобігти падінню вінрейт. Рідко коли гравці розглядають ці прагнення як дійсні цілі, проте часто саме так можна пояснити деякі їхні вчинки, наприклад, небажання грати. Ці підсвідомі мети є проблемою, тому що ви витрачаєте на них свої сили, замість того щоб витрачати їх на ті цілі, які вам дійсно потрібно досягти. Після ідентифікації цих підсвідомих цілей, усуньте причини, за якими ви до них прагнете, і тоді у вас буде більше мотивації робити дійсно важливі речі.

7 Особисті цілі.

Якщо вам потрібно грати в покер, але в цій грі ви не знаходите причини, які досить вас мотивували б, подумайте про те, як покер впливає на інші області вашого життя. Потім поставте якусь особисту мету, досягти яку вам допоможе покер. Мотивація повернеться до вас, коли ви усвідомлюєте значення покеру в вашому житті.