Як правильно визначити рівень своєї гри

Уміння визначати свої покерні навички є здатність визначати якість своєї гри в реальному часі. Зазвичай гравці роблять висновки про свою гру на підставі результатів, але на короткій дистанції покладатися на них не варто. Наприклад, часто гравці вважають, що допустили помилку лише тому, що програли роздачу, або навпаки. А купуючи більше розуміння своєї гри, ви зможете дати їй більш точну оцінку, і при цьому не станете покладатися на результати.

І хоча абсолютно точно визначити рівень своєї гри неможливо, чим краще ви його навчитеся визначати, тим стабільніше буде ваша впевненість у власних силах. Ось кілька способів, що дозволяють розвивати навик за визначенням покерних здібностей:

  1. Визначте сильні сторони вашої гри
    Ці здібності будуть завжди у вашому розпорядженні, незалежно від того, наскільки погано ви будете грати. Перевірений спосіб визначити їх — проаналізувати свою гру під час тільта або під сильним емоційним пресингом з якої-небудь причини.
  2. Складіть список найбільших ликів у вашій грі
    Це все ваші помилки, які проявляються, коли ви граєте в свій найгірший покер. Часто їх важко сприймати, адже вони досить безглузді в порівнянні з вашою кращою грою. Однак те, що ви будете їх шукати і усувати, означає, що ви хочете виправлятися, а це краще, ніж перебувати в щасливому невіданні. Плюс до всього, оскільки ці слабкості часто викликають і інші психологічні проблеми, то визначивши їх, ви зможете розробити комплексну стратегію, яка посприяє значному прогресу.
  3. Визначте повний діапазон якості вашої гри
    Від самого гіршого до самого кращого. Для цього поміркуйте над тим, які помилки ви допускаєте, коли граєте в свою B-game, чим вона відрізняється від C-game, і які плюси у A-game. Ці знання допоможуть вам краще коригувати свою гру, так як ви зможете визначати, наскільки добре граєте в даний момент.

Для цього випишіть помилки, які ви допускаєте в тільта, коли втомилися, коли граєте на автопілоті, або коли вас відволікають. Потім випишіть помилки, які з’являються, коли ви граєте мало якісно. І, нарешті, випишіть стандартні помилки, які супроводжують вашу B-game. Попрацюйте протягом декількох тижнів з цим списком, оновлюючи його після кожної сесії.

  1. Постійно оцінюйте свою гру
    Після кожної сесії аналізуйте її якість, думайте про те, в яких областях ви покращилися, а над якими ще потрібно працювати. На підставі своєї оцінки ставте цілі на наступну сесію.

За допомогою цих кроків також можна визначати і ваші психологічні навички. Коли ви маєте повне уявлення про свої психологічні якості, ваша впевненість також стабілізується, що це позитивно впливає на вашу здатність приймати рішення. Наприклад, якщо ви знаєте, що вмієте контролювати тільт, то впевненість у якості гри у вас зросте.