Торги по землі в системі Прозорро.Продажі — коли стартують та як будуть проходити

Офіційний старт електронних земельних торгів в Україні розпочався 1 липня 2021 року. Суспільство довго чекало на цей важливий крок, адже стара система не могла забезпечити потреби простих українців на чесних умовах. Історично склалося так, що більша частина землеволодінь зосереджена в руках селян. Жителі міст в цьому плані дещо обділені, а придбати чи орендувати ділянки для своїх потреб було досить важко через дію мораторію на вільний продаж земель. Серед землевласників більша частина людей мають паї, які було б рентабельно здавати в оренду по вигідній вартості, але діюча система цього не дозволяла, тож людям доводилося здавати свої угіддя за копійки. 

Всі ці фактори негативно позначилися на розвитку аграрного сектору економіки, тож суспільство чекає на зміни. І вони розпочалися з відміни Президентом України мораторію на продаж земель. Це був перший крок до запровадження системи електронних земельних торгів, адже перед Урядом стояла задача прийняти ще ряд важливих законопроектів. Внаслідок цього в Україні стартували онлайн торги нового формату, які за короткий час принесли  суттєві прибутки в держбюджет. 

Ще перед початком торгів і до цього часу у суспільстві актуальними є багато питань стосовно процедури проведення земельних аукціонів та їх переваг для простих громадян. Люди перестали довіряти владі, тож таке ставлення цілком зрозуміле. Але тисячі українців, які вже скористалися послугами біржі, змогли оцінити її плюси. 

Українська Універсальна Біржа: особливості проведення земельних аукціонів

Проведення відкритих торгів по продажу земельних ділянок наразі відбувається за спрощеною процедурою. Це набагато зручніше, ніж документальна тяганина по всіх інстанціях, адже все оформлюється на сайті УУБ в режимі онлайн. Приймати участь у торгах з продажу-купівлі земельних ділянок можуть тільки громадяни України, с орендувати також дозволено іноземцям. 

Прийняти участь у торгах простіше, ніж це може показатися на перший погляд. Для цього необхідно зареєструватися в системі УУБ після чого вам стануть доступні всі актуальні земельні лоти, які є в Україні. На подачу заявок немає обмежень, тож ви маєте можливість поборотися за найвигідніші пропозиції щодо співпраці з надійними партнерами. Для того щоб забезпечити дотримання прозорих умов та рівних прав всіх користувачів сайту, подача пропозицій до лотів відбувається інкогніто. Це допомагає уникнути домовленості з організаторами торгів та урівняти всіх користувачів майданчику в правах. В будь-який час учасники системи можуть переглянути як проходять цікаві для них аукціони та впевнитися, що все відбувається згідно правил біржі. Дізнатися більше інформації стосовно участі в земельних торгах на майданчику Української Універсальної Біржі можна за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/torgy-po-zemli-koly-startuyut-ta-yak-prohodytymut/.